dimecres, 14 de desembre del 2011

Pregunta de la setmana: l'última del trimestre!


L'experiència del TREC ha estat...
.

8 comentaris:

  1. El trec és un treball en el qual crec que l'alumne té la feina d'aprofondir sobre una matèria molt en serio. És una manera de fer una investigació en el camp que el propi estudiant vulgui i arribar a conéixer el màxim d'aquesta, amb l'obligació de expressar-la davant d'un professorat.

    El problema de tot això és que treu moltes hores d'estudi. El segon de batxillerat és un curs on els somnis es comencen a veure des d'un altra punt de vista, no inaccessible, però sí bastant de lluny. Crec que el curs que fem ja està prou carregat de materies i d'hores d'estudi, si a més a més els estudiants tenim que invertir gran part del nostre temps en fer un treball de recerca, quan el podriem estar utilitzant per estudiar assignatures que no ens acaben d'anar prou bé.
    Si més no tinc entès que abans es dedicava X hores a la setmana a fer aquest treball, trobo que aquest seria un bon mètode a replantejar en els despatos de Barcelona de cara a l'any que ve.

    ResponElimina
  2. Del TREC no en sé gaire. De l'experiència que hem patit aquest any, més val que no parli. Sóc tan donat a posar-me de peus a la galleda...

    No hase falta que me dices nada más!

    ResponElimina
  3. Per mi no és excusa haver tret males notes al primer trimestre per culpa del trec, però el que si que crec és que només de pensar en tota la feina que tens (trec, exàmens finals de primer trimestre i deures) si no t'organitzes bé al final acabes sense fer res i després tot són presses i pressió... Trobo que el trec és innecesari o que com a mínim s'hauria de fer per grups com es fa en molts altres instituts.

    ResponElimina
  4. Experiència positiva pel que fa a disfrutar el tema (és una hipòtesi que m'agrada) i a conèixe'l. Experiència negativa al ser una pressió més i molt gran sobre el munt de feina que suposa 2n de batx. Tot i així, és el que hi ha, així que a agafar-nos-ho amb alegria!

    ResponElimina
  5. La meva experiència ha estat molt positiva, suposo que hi té a veure el fet que he tutoritzat un TREC interessant i un alumne responsable. Crec que la coordinació tutor-alumne és imprescindible i no he pogut evitar de sentir-me responsable del resultat final pèrquè m'he sentit molt pròxim a l'alumne que tutoritzava.

    Malgrat que no disposar d'hores lectives per poder fer les entrevistes alumne-tutor és un handicap important, malgrat això, dic, crec que es pot fer un bon TREC. I crec sincerament que "treballar-se" un TREC ensenya molt més que moltes assignatures juntes. És l'experiència d'institut més similar que es pot trobar a la feina universitària. Ara bé, el TREC és una tasca d'unes dimensions enormes: en temps i en coneixements, en activitats diverses i en presa de decisions, en compromís personal i capacitat d'organització, per a la qual la majoria d'alumnes no estan preparats perquè des de l'escola no els hem preparat. Quina feina de les fetes durant l'ESO o el 1r de Batxillerat s'assembla ni que sigui remotament al TREC?

    Per altra banda, tampoc no em puc estar de dir que, pel que jo he vist, en alguns alumnes la capacitat de sacrifici, d'esforç i de compromís és ben petita, la queixa és constant i molts s'ofeguen en un got d'aigua. Si sumem a això darrer el que he exposat en l'anterior paràgraf podrem entendre l'angoixa que s'ha respirat aquesta darrera setmana a l'escola.

    ResponElimina
  6. El TREC, ha sigut per a mi una gran experiencia que mai oblidaré. Sempre recordare aquests mesos fent trec, ja que han sigut uns mesos d'estres total ja que havies de combinar-ho amb examens. I 2n de batxillerat no és fàcil. Però tot i aixi, aquest treball m'ha servit per demostrar-me a mi mateixa que se assolir els meus objectius establerts, per tal d'aconeguir una certa cosa.

    El que trobu injust es que només fem el TREC aquí a Catalunya, ja que crec que si uns pringuen, els altres també!

    ResponElimina
  7. El TREC és un tema que sovint porta bastanta controvèrsia. Si, és cert que treu temps d'estudi i, el més fotut és la sensació d'angoixa que tens de "he acabat la feina, però encara em queda el TREC" i que és com portar una motxilla de pedres durant un temps. Aquesta tothom la porta, uns porten les pedres en diversos viatges i no els pesa tant i, d'altres, les porten totes de cop i els pesa molt més.

    Personalment, penso que es positiu que s'assembli al que fem a la universitat, però treballs monogràfics tan extensos que s'assemblin una mica al que es fa al TREC,si no m'equivoco, no hi ha només la tesi de final de carrera? És a dir si, està bé, posar-se a porva sempre està bé, però si volem ser tan "guais" per assemblar-nos a la universitat hauríem de canviar més coses, per exemple el com es dóna el contingut a les classes, no pot ser que a 2n de batxillerat encara es dicti teoria com a 1r d'ESO, penso.

    Tot i així, l'experiència del TREC m'ha fet veure quines són les meves mancances i que ja comença a ser hora de canviar-ne algunes seriosament, tot té el seu cantó positiu, fins i tot que guanyi el PP.

    ResponElimina
  8. Penso que el TREC és una experiència molt positiva. Estàs buscant i estudiant allò que t'interessa i t'agrada i, vulguis o no, aquesta motivació sempre juga a favor teu. Tot i així, penso que hauriem de començar molt abans. Penso que 2on de batxillerat és molt dur, que el temps és molt just i això fins hi tot pot fer veure el TREC com una cosa negativa i molt estressant.

    Personalment, m'emporto una bona experiència de tot aquest temps que hi he dedicat i, sobretot, satisfacció pel resultat obtingut. Tot i així, no puc deixar de banda la pressió dels últims mesos.

    ResponElimina