L'escultura de Miquel Blay congela l'ànima. Però aquest blog vol escalfar-la: reflexions, idees, actualitat i tot allò que s'escaigui per sentir que ser-hi, val la pena.
La indefensió apresa , un concepte vist en una experiència d'aula
La indefensió apresa és un concepte que val la pena tenir present en els entorns d'aula i d'adolescents en particular. En aquest vídeo en tenim una petita i eloqüent aproximació.
Molt interessant. Ens fa veure que sovint actuem segons el que s'espera de nosaltres i que això condiciona la nostra resposta. Al meu entendre, apunta directament al cor dels agrupaments que fem a la nostra escola. Diana!
Hola Teresa, avui he llegit el text que has escrit aquesta setmana al 3 de 8 sobre "La recerca, una manera d'aprendre. Jo vaig fer el treball de recerca ara fa dos anys justos i em va resultar molt interessant l'experiència de fer un treball tant "important" en aquell moment i del qual en vaig treure molt bones experiències sobre la meva capacitat de tirar endavant un projecte, que em feia molta il·lusió, i que aparentment em semblava molt complicat de asumir. El resultat final va ser fantàstic, tan la nota com la recompensa personal d'haver resolt molts problemes als quals em vaig haver d'enfrontar durant la seva creació. (El treball que vaig fer anava totalment relacionat amb la història de la meva família i això va fer que m'involucrés molt en la recerca). L'escrit del 3 de 8 m'ha fet recordar i pensar molt en aquesta feina i crec que el que en penses està molt encertat. Es important dedicar esforç en aquest treball perqué permet conèixes més a un mateix, els límits i alhora la capacitat de seguir tot i que et resulti complicat. La clau del treball de recerca està en trobar un tema que t'interessi sobretot a nivell personal, d'aquesta manera no t'ho prens com una obligació sinó com un repte amb tu mateix. Superar-te. D'altra banda, aquest video el trobo molt interessant,no coneixia el concepte de l'indefensió apresa però moltes vegades sense donar-nos compte estem immersos en aquesta situació en una aula. I la reflexió dels alumnes sobre com s'han sentit al fer aquesta activitat és molt encertada. Em sembla molt interessant aquest bloc, seguiré donant-hi un cop d'ull quan tingui temps. Records i bon any Teresa! Un exalumne. Adrià Creixell.
Molt interessant. Ens fa veure que sovint actuem segons el que s'espera de nosaltres i que això condiciona la nostra resposta. Al meu entendre, apunta directament al cor dels agrupaments que fem a la nostra escola. Diana!
ResponEliminaHola Teresa, avui he llegit el text que has escrit aquesta setmana al 3 de 8 sobre "La recerca, una manera d'aprendre. Jo vaig fer el treball de recerca ara fa dos anys justos i em va resultar molt interessant l'experiència de fer un treball tant "important" en aquell moment i del qual en vaig treure molt bones experiències sobre la meva capacitat de tirar endavant un projecte, que em feia molta il·lusió, i que aparentment em semblava molt complicat de asumir. El resultat final va ser fantàstic, tan la nota com la recompensa personal d'haver resolt molts problemes als quals em vaig haver d'enfrontar durant la seva creació. (El treball que vaig fer anava totalment relacionat amb la història de la meva família i això va fer que m'involucrés molt en la recerca).
ResponEliminaL'escrit del 3 de 8 m'ha fet recordar i pensar molt en aquesta feina i crec que el que en penses està molt encertat. Es important dedicar esforç en aquest treball perqué permet conèixes més a un mateix, els límits i alhora la capacitat de seguir tot i que et resulti complicat.
La clau del treball de recerca està en trobar un tema que t'interessi sobretot a nivell personal, d'aquesta manera no t'ho prens com una obligació sinó com un repte amb tu mateix. Superar-te.
D'altra banda, aquest video el trobo molt interessant,no coneixia el concepte de l'indefensió apresa però moltes vegades sense donar-nos compte estem immersos en aquesta situació en una aula. I la reflexió dels alumnes sobre com s'han sentit al fer aquesta activitat és molt encertada.
Em sembla molt interessant aquest bloc, seguiré donant-hi un cop d'ull quan tingui temps.
Records i bon any Teresa!
Un exalumne. Adrià Creixell.