dilluns, 30 de gener del 2012

"Les tres premisses per al benestar" segons José Luís Sampedro i Valentí Fuster.

En el llibre "La ciència i la vida" aquests dos mestres estableixen tres premisses per a la felicitat. Un terme- el de la felicitat- que prefereixen bescanviar pel de benestar o de satisfacció íntima.

  • Invertir en el talent de cadascú. Per ells va lligat al concepte del gaudi, del plaer d'allò que està ben fet. Trobar aquest tipus de plaer és un constant estímul de l'autoestima.
  • La segona premissa és l'ètica del deure o de la responsabilitat. Fer-nos responsables  dels nostres deures  ens dignifica. 
  • Aportar alguna cosa  a a la societat.

2 comentaris:

  1. Llegeixes quelcom així i no saps de què estan parlant.
    Pensava que el benestar era tenir una casa amb piscina, un cotxe alemany, servei, anar a l'escola privada, tenir mútua, ..., aquelles coses que ens havien fet creure que eren importants i que ara ens estan prenent. Bé, ja ens les han pres.

    ResponElimina
  2. Anònim!
    em sembla que estàs confonent el luxe amb el benestar, n'hi ha que no n'hem tingut mai de casa i menys amb piscina, tot i així pensava que erem de família benestant, ens va o ens anava prou bé viure amb un pis, anar a la piscina municipal, tenir la sanitat pública i evidenment apostar per l'escola pública. ja ho veus! escala de valors?!

    ResponElimina